Isnin, 30 Mac 2009

DCIM show 2009(part 2)




thanks to nikon booth..
for introduce their nikon CLS(creative lighting system kot penuh de..hehe)

dan juga sebab pinjamkan model mereka kepada pengguna canon juga..
name je buat cls.. flash aku bukan leh trigger flash de pon..
itu yg ade byg sana, bayang sini..
macam gune lampu tido je pon ade..haha..
tpi xtau kenapa back light de leh pulak..hehe..

n canon..len kali buat la jugak..
nak beli fash ko bukannye murah..haha

jgn terkejut tgk warna de berubah2..
aku masih lagi mencari warna yg bersesuain utk citarasa sendiri..

n thanks to yazid yg tertunduk2 tgk model ni..xtau la de tgk ape..hehe..

DCIM show 2009(part 1)








bridal photography..
ni model2 pakaian pengantin..
tapi untuk yg ni..
aku concentrate kat emotion and colour..
untuk baju2 pengantin..aku masukkan dalam part lain..
maybe part 3 or 4..hahahaha..

aku masukan 2, 3 gamba je..
xlarat la nak upload byk2 dengan internet yg lembeb inih..haha..
warna pon ade lari sikit bile resize..xreti aku..
untuk gamba yg last tu aku cuma nak mintak tlg sape2 tau bahasa cine tlg translatekan..hehe..

thanks to yazid kerana sudi membawa ku ke sana setelah xdapat bermain bowling di sunway..hehe..

korg patut pegi tengok yazid meleleh air liur tengok model2 kat sane..haha..

Sabtu, 21 Mac 2009

konvoi KOMLC


nantikan kemunculannya..
aku sibuk skang..xsempat nak masuk kan gamba...
ini je yg sempat..


kepada sesiapa yg nak gamba ori..
emelkan kepada saya..

akurobot@yahoo.com

Selasa, 10 Mac 2009

aku bukan pengkhianat bangsa & bahasa..


aku xtau kenape bile aku tengok je poster nih..aku rase pencipta poster ni la yg cuba menghancurkan bangsa dan bahasa sendiri..
cetek ke pemikirannya..singkat ke..or ape yg dikatakan dlam poster tu untuk dirinya sendiri..
atau ini hanya mainan politik..yang memang dah pasti untuk tujuan sendiri..

ye..memang aku xsuke polis..walaupun aku salah..sape suh kejar aku..aku xsuke la..haha..
tapi bile de tulis hanya anak menteri dan polis je pandai bahasa inggeris..
de tau la anak de xpandai bhasa inggeris..jadi? sebab xpandai la xnak anak de belaja dalam bahasa inggeris? oo.jadi de xnak anak de maju la ek..camtu? de memartabatkan bahasa atau menghancurkan anak sendiri?

mungkin ada ang kata kita perlu teruskan menggunakan bahasa melayu supaya kita boleh jadi seperti jepun..yang xmenghiraukan bahasa lain..sehinggakan orang putih sendiri alihkan bahasa untuk belajar asas2 pelajaran, teknik baru yang dikeluarkan jepun..

ye.memang betul..tapi xterpikir kah oleh meraka yang sebelum jepun buat semua tu mereka belajar dari sape? dari mat saleh tu jugak..translate dari mat saleh tu la jugak..

sebab tu la orang atas suh buat pengajaran dalam bahasa inggeris..ini bukan penghabisan..ini permulaan..

mule blaja dalam bhasa inggeris..lepastu budak2 ni la yang akan mulekan langkah serap sume ilmu dari org putih..supaya kita boleh maju 5.6 tahun ke depan, pastu baru la bleh mulekan dengan bahasa kita sendiri..

memangla klu nak cakap banyak bijak pandai yang tentand ppsmi nih..betul..tapi mereka dari mana..dari orang yang menjalankan penyelidikan ke? dari orang yang inginkan kemajuan dalam teknologi ke? anda sendiri tahu mereka dari mana..

sebab tula penting nye kerjasama dalm kerajaan..bukan yang membangkang kerjanye membangkang je..bukan yang kerajaan perlu jadi pak turut je..
dan bukan orang dalam barisan pembangkang perlu jadi pak turut je..
dan bukan org dalam kerajaan perlu membangkang je ape yg pembangkang buat..

ye..memang aku pembangkang..tapi perlu ke kita percaya ayat2 dalam poster tuh membuta tuli.. hanya anak menteri dan polis cemerlang dalam bahasa inggeris..
wei..jiran aku penoreh getah..anak de muet band 6..

kuarge de xde sape polis..xde sape menteri..
yang aku harapkan de akan menjadi menteri dan boleh membimbing polis dan kia semua..

Isnin, 9 Mac 2009

xtau title..


aku boring bg makan tikus hari2..baik aku men tenet..
tag ape bende ntah aku xphm..aku amik je..hahaha..

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
xde..name aku hanya aku sorg je ade..haha

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
mane aku penah nangis..haha

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
skang aku pki laptop je..buat ape nak pki pen lagi..

4. WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAT?
lunch meat tu daging ke?..daging la jwpnnye kan..haha

5. DO YOU HAVE KIDS?
baru 16 ekor..haha..

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
klu another person tu aku jd pompuan, bukan setakat nak kawan, aku rase mesti nak terus kawin..betul kan sume wanita..haha

7. DO YOU USE SARCASM?
sarcasm tu ape?

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
ape bende lak ni..cam penah dengar..

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?
yup..klu ko bayar kan..haha

10. WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?
bijirin..haha..

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
ape soalan ni..mane ade aku pki kasut tali..menyusahkan je..

13. WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?
coklat + vanila..

14. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
mereke sume mcm manusia..

15. RED OR PINK?
pink..euuwwwwwwwwwwwww..

16. WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?
aku xsuke kehenseman aku yg melampau..aku nak bebas..hahaha..

17. WHO DO YOU MISS THE MOST?
abah..

18. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
xpayah..aku pon dah malas..ingat kan best sgt..haha

19. WHAT COLOUR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
blue..

21. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
ntah..seram..

22. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?
ape bende suh aku jadi crayon nih..klu aku jdi crayon..aku mane leh pkir..otak pon xde..

23. FAVOURITE SMELLS?
apple..

24. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
mak aku..

25. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
aku amik..de xsent..haha..

26. FAVOURITE SPORTS TO WATCH?
ape2 je..klu aku suke pon..org lain pgg remote..de tuka gak..haha

27. HAIR COLOUR?
black..

28. EYE COLOUR?
black

29. DO YOU WEAR CONTACTS?
yup..

30. FAVOURITE FOOD?
pizza..

31. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
ape ni..byk betul soalan..

32. LAST MOVIE YOU WATCHED?
underworld..

33. WHAT COLOUR OF SHIRT ARE YOU WEARING?
labcoat warna putih la..haha

34. SUMMER OR WINTER?
klu sume bolay ke..

35. HUGS OR KISSES?
ek eleh..dah sah la aku nak lebih dari ni..hahaha

36. FAVOURITE DESSERT?
eskrem..~

37. MOST LIKELY TO RESPOND?
ape nih..

38. LEAST LIKELY TO RESPOND?
ape bende lak ih..

39.WHAT BOOK ARE YOU READING?
cardiovascular pharmacology..haha

40. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
tagn aku la..

41. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
ape ek..lupe la..

42. FAVOURITE SOUND(S)?
................... dgr x?

43. ROLLING STONES OR BEATLES?
Beatles..

44. WHERE IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
kinabaluuuuu....

45. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
lagi nak tanye..yg bukan talent aku jwb solan2 ko ni la..

46. WHERE WERE YOU BORN?
boston..

47. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
xpayah korg jawab..aku ingat kan best..byk lak tu..skit2 sudah..hahahaha..

Sabtu, 7 Mac 2009

kenangan lama vs kekasih baru(part 1)

lame xdapat tenet nak update blog..
photopages pon x..

cuma sekarang..
aku terpakse lepaskan kenangan aku..
mak aku pon dah bagi restu..
cuma sekarang aku ternanti2 restu pihak yg lagi satu..
harap cepat la dapat..

ikut hati mmg xnak lepaskan..
tpi nak buat camne.
aku mmg xmampu nak pasang dua..
bukan aku curang..
tapi..
ntahla..aku mmg rase bersalah..
xpela..dah dapt nanti la aku cerita lagi..

sambil2 tu layanla video gamba anak sedare aku nih..
nanti aku hupdate gamba lepas de leh bejalan plak..
xdapat peluang nak jumpe lagi..


video